Home > Diverse > Seks gode råd til en sund økonomi

Seks gode råd til en sund økonomi

De fleste kan nikke genkendende til at økonomiske problemer kan stresse og måske ødelægge nattesøvnen. Årsagerne kan være mange, f.eks. afskedigelse, uforudsete store udgifter, eller manglende overblik over budget, regninger og lignende. Hvis du står i en situation, hvor du mangler penge akut til en uforudset udgift, kan du bruge kviklån som løsning Find et lån her

Her er seks gode råd til at få en bedre økonomi, som du nemt kan få gjort noget ved:

1. Hvilken luksusting bruger du unødvendigt mange penge på?

I USA taler man om Latte-faktoren, dvs. det lille beløb, f.eks. 45 kroner, som du f.eks. bruger på en cafe latte flere gange om ugen. Et beløb som løber op i tusindvis af kroner på årsbasis. Prøv at identificere hvad din latte faktor er, og stop med at bruge penge på f.eks. dyr kaffe. Medbring istedet en termokop med din egen kvalitetskaffe. Der er mange penge at spare på den konto. 

 2. Drop take away

Mad fra restauranter og fastfood-cafeer er nemt, men ofte dyrt og ikke videre sundt for dig eller familien. Skær ned på eller drop take away, og prioriter istedet at lave sund, billig mad med årstidens råvarer. Du kan nemt finde opskrifter, der tager mellem 20-30 min at lave. Din pengepung vil takke dig for det. 

3. Tjek dit mobilabonnement

I Danmark har vi efterhånden mange teleselskaber, som tilbyder forskellige abonnementer, vilkår og priser. Tjek om dit mobilabonnement er rimeligt og passer til dit forbrug. Hvis pakken passer dit behov, kan du kontakte andre udbydere om de har en lignende pakke til en billigere pris. 

4. TV-pakken

De fleste har abonnement på den store TV-pakke, men ser måske ikke særligt mange kanaler. Det kan være en god ide at tjekke, hvilke kanaler de forskellige pakker indeholder, og vælge en mindre pakke, med en besparelse som bonus. 

5. Vælg få streaming-tjenester

Der er mange streaming-tjenester i Danmark, hvor man kan få adgang til gode serier, film og dokumentarer. Det kan hurtigt løbe op i mange penge om måneden, hvis man har abonnement hos flere udbydere. Det er en fordel at få tjekket hvilke tjenester du bruger og evt. opsige abonnementet på dem, du ikke bruger ret meget. 

6. Fravælg dyre medlemskaber og brug et gratis alternativ

Måske har du medlemsskab til et dyrt fitnescenter, men bruger det ikke ret meget. Det er en post, der sammen med andre mindre udgifter kan komme veje tungt i det månedlige budget, uden at du får særligt meget glæde af det. Undersøgelser viser, at du får et bedre helbred og humør af at træne udenfor i naturen.

Du kan træne udendørs i de sæsoner, hvor det er muligt, og istedet kun have abonnement hos træningscentret i vintersæsonen. Der findes også mange gode træningsvideoer på Youtube, som du kan bruge istedet for centret. 

Sponsoreret af:

speak.globalKrizo.ioAdasense.dkAgenci.dkAalandcafe.dkHolgerkjensen.dkDealhaus.dkSkovbohjort.dkPhelix.dkDukeofdenmark.dkJsprofilm.dkYummiiyummii.dkWebrush.dkSEO analysek-1.dk

 

Lånesider

 1. laan5000.dk
 2. detperfektelaan.dk
 3. Kviklaan2020.dk
 4. forbrugslaan2020.dk
 5. laan2020.dk
 6. Guide-til-kviklaan.dk
 7. Guide-til-laan.dk
 8. laan-til-ferie.dk
 9. laan-til-forsikring.dk
 10. laan-til-hus.dk
 11. laan-til-mad.dk
 12. Laan-til-rejse.dk
 13. laan-til-studie.dk
 14. laan-til-toej.dk
 15. laan-til-udgifter.dk