Home > Diverse > Sex i det fri, er det lovligt?

Sex i det fri, er det lovligt?

Sex i naturen er et fænomen der også går under navnet \’dogging\’. Hvis ikke ikke lige at du mener at have hørt termet før, så er der gode chancer for at du heller ikke har. Det nye fænomen stammer fra England og var egentligt en undskylding som britere brugte overfor deres ægtefæller, når de skulle ud og have sex med fremmed mennesker udenfor. 

Dogging kommer fra Walking the dog, som er noget så uskyldigt som at holde sin hund i god form og sørge for at den får rigeligt luft. Fetichen blev udbredt i takt med internettet, som jo har givet et utal af mennesker mulighed for at møde ligesindet, som de ellers aldrig var stødt ind i uden. 

Er det overhovedet lovligt?

Der findes ingen direkte regler mod at have sex i det fri, der findes dog to regler om blufærdighed og dét at være til gene i offentlige rum, som i værste fald kan sende dig bag tremmer i op til fire år – derfor er det også godt at have styr på hvordan og hvorledes med loven, før man hopper ud på den nærmeste rasteplads og giver den gas. 

De to regler er følgende:

  • Straffelovens § 232: Den, som ved uterligt forhold krænker blufærdigheden eller giver offentlig forargelse, straffes med bøde eller fængsel indtil 4 år.
  • Normalpolitivedtægtens § 5: Det er forbudt på eller ud til en vej eller andre steder, hvortil der er almindelige adgang, at vise uanstændig opførsel, f.eks. ved uanstændige ord eller handlinger, ved uanstændig blottelse af legemet eller ved at opfordre til utugt.

Som du nok kan se, er der ingen af disse regler der referer direkte til at mødes med fremmed udenfor, de kan dog godt være til utrolig stor gene for familier og andre mennesker, der ikke bliver lige så kåd af tanken, som du måske selv gør.

Hvordan kan man tage forbehold?

Hvis du er en af de mennesker, der tænker at dogging lyder spændende, så kan du tage forbehold for andre ved at gå langt væk fra offentlige skovstier, rydde op efter dig selv og generelt set have pli\’en i orden – der findes mange mennesker derude som ikke synes det er lige så sjovt som du selv gør. 

Hvis du er blevet interesseret i dogging af at læse denne artikel, så bør du vide at der findes mange forskellige forummer til selvsamme, både med interaktive kort og normale møde steder.