Home > Diverse > Holdingselskaber – fordele

Holdingselskaber – fordele

hvad er et holdingselskab? Kunne du måske sidde og spørge dig selv om. Et holdingselskab bruges om selskaber (der typisk er anpartsselskaber) der ejer anparter, virksomheder eller aktier i én eller flere virksomheder. Holding er en utrolig smart måde at have andel i flere virksomheder på. 

Der er en række klare fordele ved at lade dit holding selskab eje dit driftselskab. Men uanset om du vælger at oprette et holding eller bare går med idéer om det, så har du altid meget at vinde ved at høre en advokat til råds, før du opretter.

Fordele ved holdingselskaber

 • Hvis du skal til at stifte en drift og tænker at du måske gerne vil åbne et holdingselskab nu du er igang, så bliver du garanteret glad for at høre at du, ved at oprette holdinget som et ApS og derefter oprette driften (som er ejet af holdinget), kan du bruge de samme 40.000kr til at få din drit til også at være et ApS.

  Hvis dit holdingselskab ejer din drift, kommer driftselskabet til at have en selskabskapital på 40.000kr og holdinget vil have en selskabskapital der består af alt det i driften (som var de 40.000 kroner)

 • Du kan udnytte fleksibilitet hvis du har flere ejere
  Hvis dit holding ejer mere end 10% af hele driften, så kan du skattefrit overføre dele af dit overskud til holdinget. Dette betyder at hvis det kommer til at gå skidt i driften på et tidspunkt, så kan de selsamme penge du har rykket til dit holding, skattefrit være med til at redde virksomheden – uden at du bliver personligt beskattet. 
 • Risikominimering
  Hvis du vælger at give en stor del af driftens overskud til dit holding kan du isolere dine frie midler i holdinget og dermed minimere risikoen for tab af kapital. I tilfælde af at man bliver ramt af et ekstraordinært tab går overskuddet derved ikke tabt, idet driftsselskabets kreditorer som udgangspunkt ikke kan søge sig fyldestgjort i holdingselskabets midler.

  Hvis du har et holding, og har flyttet overskuddet dertil, har du sikret sig dig at overskuddet er beskyttet i holdingselskabet og kan derfra kan du jo overveje om du med disse midler vil forsøge at rekonstruere driftsselskabet eller om kapitalen skal reinvesteres i et helt nyt driftsselskab. Du slipper dermed for at skulle i kamp med kreditorerne om dine midler i holdinget.

 • Godt til forskellige selskaber
  Hvis du har et holding, kan du også være en del af flere virksomheder (og deres overskud)