Home > Diverse > Historien om Breitling ure

Historien om Breitling ure

Indenfor urhandel er der meget snak om historie og arv. Ofte er det med god grund. Når alt kommer til alt , afspejler og skygger historierne tæt på de største øjeblikke i den moderne menneskelige historie. Den første mand på månen tog et armbåndsur med sig. Den første drevne flyvning ville aldrig have startet uden en kronograf i kabinen. Soldater i skyttegravene boede og døde med ure i lommerne. Særligt Breitling ur er måske en tættere ven af ​​historien end nogen anden markering på planeten.

Sådan startede det hele

I 1882 var verden i en periode med overgang til noget nyt. Den industrielle revolution havde gjort sit værste, og alt begyndte at føles utroligt moderne. Industri, videnskab og sport var alle fremskridt. Leon Breitling vidste, at alle disse progressive bestræbelser ville have brug for mere præcise timemetoder, end der var til rådighed dengang. Verdens teknologier bevæger sig hurtigere end urverdenen – og Leon var opmærksom på det. Breitling ønskede at skabe ure og timinginstrumenter med overlegen nøjagtighed, der kunne bruges til alt fra industri til sport. Så han pressede sit firma til at få patenter for nogle af de største fremskridt inden for kronografer og sportsure.

Leon Breitlings største beskæftigelse var imidlertid med luftfart i 1915. Da modige mænd forsøgte med maskiner at nå himlen for første gang i historien, var det ene teknik, som havde brug for, en timer der var let at bruge, således at deres hænder var frigivet fra den vanskelige opgave fra start. Lommeure var på mode på det tidspunkt, men kæderne var alt for besværlige til at flyve med. Der opstod Breitlings innovativ tiltag. Verdens første håndleddet kronograf med et skubstykke adskilt fra kronen. Det var langt nemmere at bruge i luften – og begyndte også hurtigt at få opmærksomhed.

Da flyene begyndte at nå større højder i 1935, fløj Breitling ved siden af ​​dem. Uanset om hans brand udviklede nye armbåndsure til piloter eller instrumentbræt til at hjælpe med tiden og navigere i luften, gjorde de maskinerummet i flyveren, til et mere funktionelt og elegant sted. Breitling fik også snart international anerkendelse for hans udvikling inden for aeronautiske instrumenter til timing. Disse ure var så værdsatte, at virksomheden snart blev kontraheret for at fremstille kronografer til Royal Air Force. Det var desuden Breitlings enheder, der styrede tiden i nogle af de mest berygtede kampe helt tilbage til i Anden verdenskrig. Så der er bestemt tale om et historisk urmærke.