Home > Diverse > Derfor bør du gå i parterapi

Derfor bør du gå i parterapi

Parterapi kan være en yderst vellykket metode til at genskabe lykken i dit parforhold. Du kan bl.a. få terapi rundt om i landet, heriblandt terapi i århus. I denne artikel har vi samlet en guide med årsager til, at du og din partner bør søge parterapi.

1. Gnisten er væk

Vi kan ikke forvente, at vores partnere opfylder alle vores behov. Efterhånden som man har været i et forhold i lang tid, kan man risikere at kemien er væk, eller gnisten ligeså stille forsvinder Hivs du  føler dig uhørt, misforstået eller ikke respekteret af din partner, er det tid til at få hjælp i form af for eksempel parterapi. Det er ikke sundt for nogen, at være i den slags forhold, og derfor kan det være en god idé at søge hjælp udefra. 

2. Din partner ønsker parterapi

Vi bliver ikke fornærmet, når nogen foreslår at søge professionel hjælp til en forstuvet ankel eller tandpine. Terapi bør heller ikke stigmatiseres. Hvis din partner foreslår rådgivning, prøver han eller hun ikke at sige, at dit forhold er ramt af bunden. I stedet kommunikerer din partner et ønske om at reparere det I har, for dermed at kunne gøre det stærkere.

3. Du er forpligtet i dit forhold

Et forhold er en levende ting. Hvis du ikke plejer det over tid, vil det dø. Parterapi er en forpligtelse til et bedre forhold. Det tager tid, kræfter og penge, og det er absolut det værd at investere i på lang sigt. Et af værktøjerne til et varigt forhold er at lære og vokse inden for det. Du vil have støtte, selv når ting ikke er ødelagt. Du vil lære at elske den anden person bedre, så I sammen kan blive bedre.

4. Faktorer fra jeres omgangskreds

Når man er i et parforhold, burde det oftest involverer to personer. Alligevel kan man ikke undgå, at familie, venner og kollegaer involverer sig i det. Hvis ens familie ikke kan man ens partner, kan dette for eksempel give anledning til gnidninger. Hvis der samtidigt er børn involveret, kan dette skabe yderligere kontroverser. Det kan derfor være en god grund at søge professionel hjælp. Ikke blot for jer som par, men også terapi som familie. Således kan I sammen nå til et fælles grundlag, hvor det bliver bedre for alle parter at kunne være en del af. Derfor kan terapi være et rigtigt godt udgangspunkt for at forbedre disse relationer.