Home > Diverse > Tag på ferie og overnat i det fri

Tag på ferie og overnat i det fri

Der er mange gode grunde til at komme på en lidt anderledes sommerferie i år, end du måske plejer at gøre. En af de allerbedste og lidt anderledes og nye ting, du kan bruge din sommerferie på, er på en tur i det danske land. Her kan du lege turist i eget land, og en af de allerbedste måder at gøre dét på, er udendørs. Vi har samlet en god guide til dig, der vil se lidt mere af den danske sommer i det vejr, vi kender allerbedst som det danske; sommervejret. 

Det skønne ved Danmark er, at du aldrig ved, hvordan vejret arter sig. Og det er faktisk en af de charmerende ting. En udendørs ferie kan sagtens være god, selvom solen ikke skinner fra en skyfri himmel. 

Tag på aktivferie 

Hvad end du ynder at vandre eller cykle, så er det en oplagt mulighed for at se vores fædreland på. Pak rygsækken, tag en sovepose på nakken og snør skoene. Så er du så godt som på vej. Der findes virkelig mange måder, du kan opleve landet på, men hvis du er ude i naturen, så oplever du både mere og noget andet, end hvis du kører rundt. Du kan overnatte enten på hostels på vejen, tage telt med eller overnatte i shelters.

Det kan klart anbefales at overnatte i det fri, det er en suveræn oplevelse at vågne op hele tæt på himlen, hvad end det er i telt eller i shelter. Hvis du er til den lidt mere outdoor oplevelse, så kan du med fordel pakke en lille primus, så du undervejs også kan lave lidt mad, en kop kaffe og en portion havregrød om morgenen. Så får du nærmest ikke en bedre oplevelse. FjeldGrej giver dig gode tips og tricks til en aktiv ferie. 

Brug ruterne der findes i forvejen

Du skal naturligvis opføre dig ordentlig i naturen, passe på både den og de dyr, du kommer forbi, ikke svine og ikke benytte dig af privat grund. Det siger sig selv. Derfor bør du også benytte nogle af de i forvejen mange og gode vandrestier, der findes rundt omkring. Der er nogle for alle typer, både lette og øvede, og der findes også nogle, hvor du kan tage en del af ruten. Det samme gør sig gældende for cykelstier og ruter, der fører dig gennem landet. 

Klæd dig bedst muligt på

Du behøver ikke købe alt nyt og have det vildeste udstyr til din tur. Det er dog vigtigt, du har nogle vandresko, der er gode for dig. Derudover bør du også have en rygsæk, du kan gå eller cykle ordentligt med, så du ikke får skader.